20bodylab

Ηλεκτροδιέγερση μυών EMS

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ MIHA-BODYTEC

To Miha Bodytec είναι μία προπονητική μονάδα ηλεκτρομυοδιέγερσης (EMS), η οποία γυμνάζει όλο το σώμα ταυτόχρονα, ενεργοποιεί πάνω από 650 μυϊκές ομάδες και πιάνει εντοβάθμυες μυϊκές ίνες, αγωνιστές και ανταγωνιστές. Κάνει ενδυνάμωση, σύσφιξη, ενεργοποιεί το μεταβολισμό, καταπολεμά την κυτταρίτιδα, καλυτερεύει την στάση του σώματος και ανακουφίζει πόνους στην πλάτη και μέση. Χρειάζεστε μία συνεδρία 20 λεπτών την εβδομάδα, η οποία αντιστοιχεί σε 4-5
ώρες κανονικής προπόνησης στο γυμναστήριο.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

 1. Πώς λειτουργεί το Miha Bodytec; Τί είναι «ηλεκτρομυοδιέγερση» (EMS-electro muscle

  stimulation);

  Όπως και το κεντρικό νευρικό μας σύστημα, to Miha Bodytec στέλνει ηλεκτρικά ερεθίσματα βαθιά

  στους μύες, προκαλώντας σύσπαση, και έτσι γυμνάζει όλο το σώμα ταυτόχρονα χωρίς κανένα

  κίνδυνο τραυματισμού.

 2. Πόσο σύντομα είναι ορατά τα αποτελέσματα;

  Σύμφωνα με τη γενική φυσική κατάσταση, τη διατροφή και τον τρόπο ζωής, μετά από 4-5

  συνεδρίες τα αποτελέσματα σταδιακά αρχίζουν να φαίνονται. Μετά από 1 μήνα παρατηρείτε εσείς τη διαφορά. Μετά από 2 μήνες την παρατηρούν οι φίλοι σας. Μετά από 3

  μήνες την παρατηρούν και οι υπόλοιποι.

 3. Είναι δυνατόν να κάνουμε πάνω από μία προπόνηση την εβδομάδα;

  Μεταξύ των προπονήσεων με το Miha Bodytec πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένα διάλειμμα

  ανάπαυσης 4 ημερών, απαραίτητο για την μυϊκή αναπλήρωση.

 4. Μπορεί το Miha Bodytec να συνδυαστεί με άλλους τύπους εκπαίδευσης;

  Ναι. Ωστόσο, δε συνίσταται έντονη προπόνηση με βάρη.

 5. Υπάρχουν όρια ηλικίας για την προπόνηση με το Miha Bodytec;

  Το Miha Bodytec είναι κατάλληλο για οποιονδήποτε από 18 έως 90 ετών

Οδηγίες ασφαλείας EMS

Σε ψήφισμα που εγκρίθηκε στις 19 Οκτωβρίου 2018, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο συμφώνησε στον εκσυγχρονισμό του Κανονισμού Προστασίας, που διέπει ρητά την χρήση ΕΜS συσκευών με ισχύ από 2020/21. Από τον Φεβρουάριο 2019 έχει τεθεί σε ισχύ η παράγραφος 5 του DIN προτύπου 33961, η οποία περιέχει κανονισμούς για τον εξοπλισμό του studio και την χρήση των μονάδων EMS. Οι νέοι κανονισμοί ορίζουν τις νέες εξελίξεις της τεχνολογίας παρέχοντας ασφάλεια δικαίου για την χρήση εξοπλισμού και προστασία αστικής ευθύνης του χρήστη. Οι βασικές αρχές σχετικά με τον εξοπλισμό του studio και την χρήση για τους παρόχους ΕΜS που θεσπίζονται στην DIN 33961 Μέρος 5ο είναι οι:

Προϋποθέσεις παροχής προπόνησης

 1. Η απόσταση του χρήστη από το μηχάνημα πρέπει να είναι 120cm, ώστε να είναι ικανός να ελέγξει την συσκευή σε 1 δευτερόλεπτο.

 2. Η απόσταση του trainer από το μηχάνημα πρέπει να είναι 120cm, ώστε να είναι ικανός να ελέγξει την συσκευή σε 1 δευτερόλεπτο (Προσωρινή εξαίρεση λόγω Covid19 στα 2 μέτρα).

 3. Η απόσταση του trainer από τον χρήστη πρέπει να είναι 120cm, ώστε να είναι ικανός να ελέγξει την συσκευή σε 1 δευτερόλεπτο (Προσωρινή εξαίρεση λόγω Covid19 στα 2 μέτρα).

 4. Η παρουσία του trainer είναι υποχρεωτική καθ’όλη την διάρκεια της συνεδρίας.

 5. Ο trainer δεν μπορεί να επιβλέπει πάνω από δύο χρήστες ανά συνεδρία.

 6. Ο trainer και ο χρήστης πρέπει να έχουν οπτική και λεκτική επαφή κατά την συνεδρία.

 7. Ο χρήστης υποχρεούται να αναφέρει εγγράφως σύντομο ιστορικό και να συμπληρώνει την προπονητική καρτέλα όπου αναφέρονται οι αντενδείξεις.

 8. Ο χρήστης θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον 4 ημέρες από την επόμενη συνεδρία του.

 9. Ειδικές προϋποθέσεις απαιτούνται κατά την πρώτη συνεδρία και για τις επόμενες 10 εβδομάδες κανονικής προπόνησης.

Προϋποθέσεις εξοπλισμού

 1. Όλες οι συσκευές Ems πρέπει να συμμορφώνονται με την DIN EN 61000 και DIN 60335 (CE declaration of conformity).

 2. Οι πάροχοι υποχρεούνται να χρησιμοποιούν EMS συσκευές προπόνησης, οι οποίες έχουν αναπτυχθεί και κατασκευαστεί σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην DIN EN 60601-2-10 (πιστοποιητικό κατασκευαστή).

 3. Το μηχάνημα να έχει βάση σταθερής στήριξης και χερούλι στήριξης ασφαλείας για τον χρήστη.

 4. Ο χρήστης δεν πρέπει να μπορεί να ρυθμίζει την ένταση της συσκευής με γρήγορα βήματα.

 5. Η ρύθμιση της έντασης σε όλες τις μυϊκές ομάδες θα πρέπει να γίνεται άμεσα και εύκολα χωρίς να χρειάζεται η εναλλαγή μενού.

 6. Ο trainer πρέπει να είναι σε θέση να διακρίνει ποιος χρήστης είναι συνδεδεμένος σε ποια συσκευή.

 7. Όλος ο τεχνικός εξοπλισμός πρέπει να είναι επίσημος και εγκεκριμένος από τον κατασκευαστή.

 8. Τα ρούχα προπόνησης πρέπει να έχουν αντιβακτηριδιακή σύνθεση ή να πλένονται στους 90 οC.

 9. Τα ηλεκτρόδια γιλέκου και εξοπλισμού πρέπει να έχουν αντιβακτηριδιακή σύνθεση ή να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται μετά από κάθε συνεδρία .

Προϋποθέσεις προσωπικού

 1. Ο trainer θα πρέπει να κατέχει τις βασικές γνώσεις προπόνησης fitness βασισμένες στα ποιοτικά πρότυπα DQR2 από αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό οργανισμό.

 2. Όλοι οι trainer πρέπει να κατέχουν γνώσεις της EMS προπόνησης από πιστοποιημένο κέντρο εκπαίδευσης και να έχουν ελάχιστη προσωπική εμπειρία 10 συνεδριών.

Οι βάση νόμου διατάξεις / κανονισμοί για τους παρόχους EMS την 2020/2021

 1. Συνοδευτικά έγγραφα, εγχειρίδιο χρήσης , συντήρησης και οδηγίες καλής λειτουργίας του μηχανήματος και του εξοπλισμού.

 2. Δοκιμή των εντολών εργασιών του εξοπλισμού πριν από κάθε χρήση.

 3. Παροχή συμβουλών και πληροφοριών σχετικά με την επίδραση, τους κινδύνους και τις παρενέργειες της EMS προπόνησης.

 4. Καταγραφή στην προπονητική καρτέλα (προπονητικό πλάνο, αριθμός συνεδριών, συχνότητα και ένταση), όπως και προβλημάτων σε κάθε χρήση.

 5. Κάθε υπάλληλος που δεν είναι φυσιοθεραπευτής ή γιατρός, θα πρέπει να έχει τα εξής προσόντα:

Να έχει τουλάχιστον πιστοποιητικό της LEVEL C DOSB εκπαίδευσης  ή αντίστοιχο προσόν.

Να έχει παρακολουθήσει τα μαθήματα ειδικών ενοτήτων EMS.

ΑΔΥΝΑΤΟ & ΣΦΡΙΓΗΛΟ ΣΩΜΑ

Μια νέα δύναμη για το σώμα που θέλετε

Το miha bodytec ξεκινά εκεί όπου οι συμβατικές μέθοδοι σταματούν. Σχεδόν όλες οι μεγάλες μυϊκές ομάδες ενεργοποιούνται ταυτόχρονα και εκγυμνάζονται σε εξατομικευμένη και στοχευμένη βάση, ακόμα και πιο δυσπρόσιτοι μύες της μέσης και των γλουτών! Η δραστηριότητα του μεταβολισμού και των ενζύμων αυξάνεται, όπως και η κατανάλωση ενέργειας. Το μυϊκό σύστημα αναπτύσσεται, το υπερβολικό λίπος μετατρέπεται σε ενέργεια και μειώνεται με επιτυχία, ένα αποτέλεσμα που συνεχίζεται για ώρες μετά από την εκγύμναση. Τα αποτελέσματα είναι ορατά και μόνιμα στο περίγραμμα του σώματος χάρη στην ενδυνάμωση της άλιπης μυϊκής μάζας με την ταυτόχρονη μείωση του πλεονάζοντος λίπους του σώματος.

ΑΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΣΦΡΙΓΗΛΟ ΣΩΜΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ: ΕΚΓΥΜΝΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΕ MIHA BODYTEC

Οι δυναμικές συστολές των μυών διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και τη ροή του αίματος στο δέρμα. Η κατανάλωση ενέργειας αυξάνεται μακροπρόθεσμα. Θετικά αποτελέσματα: βάρος και λίπος μειώνονται και ο μεταβολισμός επιταχύνεται. Η αντιαισθητική λιπώδης μάζα στη μέση και τους γοφούς, ιδιαίτερα, καταπολεμάται αποτελεσματικά. Οι μύες διακρίνονται με μεγαλύτερη γράμμωση και σφριγηλότητα. Η κυτταρίτιδα μπορεί να προληφθεί και να καταπολεμηθεί έως μία ορισμένη ηλικία.

ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ – ΓΡΑΜΜΩΣΗ – ΣΥΣΦΙΓΞΗ: ΟΡΑΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ

Είτε πρόκειται για λεπτή μέση, τόνωση των μυών ή μείωση του λίπους, οι μελέτες έχουν επιβεβαιώσει τα αποτελέσματα της εκγύμνασης με το miha bodytec για ολόκληρο το σώμα*:

 • 87% των συμμετεχόντων αναφέρουν με ενθουσιασμό σαφώς ορατά αποτελέσματα στο περίγραμμα του σώματος. Υπήρχε μία ουσιαστικά πιο θετική αντίληψη του σώματός τους.

 • Το 89% ένιωσαν το σώμα τους πιο σφριγηλό, μετά από την εκγύμναση.

 • Η εκγύμναση EMS μείωσε έως και 4% το σωματικό λίπος σε διάστημα 6 εβδομάδων.

 • Οι γυναίκες έχασαν κατά μέσο όρο 1,5 cm από τη μέση και τους γλουτούς.

 • Στους άνδρες, η κοιλιακή χώρα μειώθηκε έως και 2,3 cm, ενώ η μυϊκή μάζα στα πόδια, το ανώτερο τμήμα των βραχιόνων και το στήθος αυξήθηκαν κατά 1-2 cm σε κάθε περίπτωση.

 • Τα υπέρβαρα άτομα έχασαν κατά μέσο όρο 3,5 kg και το σωματικό λίπος τους μειώθηκε κατά 9%. Επιπλέον, έχασαν 6,5 cm στη μέση και 2 cm στην περιφέρεια των άνω βραχιόνων μετά από μόλις 13 εβδομάδες προπόνησης.

 • Στους ηλικιωμένους άνω των 65, η κοιλιακή χώρα μειώθηκε κατά 6,8%, ενώ έχασαν 6 cm στην περιφέρεια της μέσης, ακόμα και όσοι γυμνάζονταν σε επίπεδο ελαφριάς προπόνησης 30 λεπτών κάθε πέντε ημέρες.

MIHA BODYTEC – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΙΛΟΥΕΤΑΣ ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ!

*Πηγή: Μελέτες στο Πανεπιστήμιο της Βηρυτού (Boeckh-Behrens/Vatter 2003, Boeckh-Behrens/Walz/Niewöhner 2003, Boeckh-Behrens/Sebelefsky/Grützmacher 2002, Boeckh-Behrens/Stötzel/Benner 2003, Boeckh-Behrens/Treu 2002), μια μελέτη του Πανεπιστημίου Friedrich Alexander Erlangen-Nürnberg (Kemmler/Birlauf/von Stengel 2009), ιδιωτικές μελέτες

Δύναμη από μηχανική και ηλεκτρική διέγερση

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

 • 80 φοιτητές αθλημάτων τυχαιοποιήθηκαν: σε ίσα μέρη σε ομάδες κλασικής εκγύμνασης για υπερτροφία, μέγιστη δύναμη, ταχύτητα και μυϊκή αντοχή, σε ομάδες εκγύμνασης με τη σύγχρονη διαδικασία EMS ολόκληρου του σώματος και δονήσεων, καθώς και σε δύο μικτές ομάδες EMS ολόκληρου του σώματος/υπερτροφίας και δονήσεων/υπερτροφίας. Οι ομάδες κλασικής εκγύμνασης εργάστηκαν σε κάμψεις και εκτάσεις ποδιών (Gym80) σε μηχανήματα στις αντίστοιχες ομάδες σε 3 σειρές με διάφορα πρόσθετα βάρη (30-90%, 3-15 επαναλήψεις). Οι ομάδες EMS εκτέλεσαν πλαϊνά βήματα και κάμψεις γονάτων χωρίς πρόσθετα βάρη (φορτίο/διάστημα 6 s/4 s, συχνότητα παλμού 85 Hz, πλάτος παλμού 350 μs, διπολικός ορθογωνικός παλμός, ένταση 60%). Η τυποποίηση έγινε μέσω βιοανάδρασης. Η εκγύμναση πραγματοποιήθηκε δύο φορές την εβδομάδα για μια περίοδο 4 εβδομάδων. Οι δοκιμές εισόδου και εξόδου διενεργήθηκαν σε διαγνωστικά μηχανήματα δύναμης πριν και μετά από την εκγύμναση, καθώς και μετά από τη φάση ανάπλασης δύο εβδομάδων. Οι δυναμικές μετρήθηκαν μέσω απόδοσης (δύναμη x ταχύτητα) με 40% και 60% πρόσθετο φορτίο σε διάφορες γωνίες.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 • Όλα τα είδη εκγύμνασης δύναμης ήταν σε θέση να βελτιώσουν σημαντικά τη μέγιστη απόδοση. Η μέγιστη δύναμη βελτιώθηκε περισσότερο, 16%, στην ομάδα υπερτροφίας και στη συνέχεια 9-10% για την EMS. Μόνο οι ομάδες EMS παρουσίασαν σημαντική βελτίωση στην ταχύτητα. Η μετρούμενη ταχύτητα απόδοσης βελτιώθηκε κατά περίπου 30%, περισσότερο από τις κλασικές μεθόδους (16-18%). Αυτό οφείλεται προφανώς στον άμεσο έλεγχο των μυϊκών ινών ταχείας συστολής με την EMS. Τα σχέδια μικτής εκγύμνασης, όπως η EMS και η κλασική εκγύμναση υπερτροφίας παρουσιάζουν τις χαρακτηριστικές αλλαγές που προκύπτουν από τα δύο ερεθίσματα της εκγύμνασης (μια μέγιστη αύξηση 7% στη δύναμη και 12% βελτίωση της απόδοσης). Συνδυασμοί διαδικασιών κλασικής και σύγχρονης εκγύμνασης ενδέχεται επομένως να αποκαλύπτουν νέες, υποσχόμενες διαμορφώσεις ερεθισμάτων. Τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα της EMS ολόκληρου του σώματος πρέπει να τονιστούν ιδιαίτερα. Οι μεγαλύτερες ενισχύσεις απόδοσης εμφανίζονται μετά από μία περίοδο ανάπλασης δύο εβδομάδων.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

 • Σε σύγκριση με τους διάφορους τύπους εκγύμνασης για την ενίσχυση της δύναμης και της ταχύτητας, η δυναμική εκγύμναση με EMS ολόκληρου του σώματος με miha bodytec αποδείχτηκε μία υψηλά αποτελεσματική μέθοδος εκγύμνασης. Η EMS ολόκληρου του σώματος ήταν η μόνη μορφή εκγύμνασης που μπορούσε να βελτιώσει τη μέγιστη απόδοση στα αθλήματα σε ταχύτητα και κίνηση. Επιπροσθέτως, έκδηλα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα αποκαλύπτουν νέες δυνατότητες στην περιοδικότητα της εκγύμνασης. Μία μελετημένη δόση EMS ολόκληρου του σώματος μαζί με τη δυναμική εκτέλεση κίνησης αντιπροσωπεύει έναν υποσχόμενο συνδυασμό για εκγύμναση δύναμης και ταχύτητας.

Speicher, U. / Nowak, S. / Schmithüsen J. / Kleinöder, H. / Mester, J., Γερμανικό Αθλητικό Πανεπιστήμιο της Κολωνίας 2008, δημοσιεύτηκε στο BISp-Jahrbuch – Forschungsförderung 2008/09, μεταξύ άλλων)

EMS ολόκληρου σώματος σε κέντρα γυμναστικής

Ηλεκτρική μυϊκή διέγερση ως εκγύμναση ολόκληρου του σώματος: πολυκεντρική μελέτη σχετικά με τη χρήση EMS ολόκληρου σώματος σε κέντρα γυμναστικής.

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

 • Στα τέσσερα κέντρα γυμναστικής 134 εθελοντές (102 γυναίκες και 32 άνδρες ) κατά μέσο όρο 42,5 ετών ερωτήθηκαν, ελέγχθηκαν, συγκρίθηκαν με ομάδα ελέγχου (n = 10) και εξετάστηκαν με βάση την ηλικία και το φύλο πριν και μετά από έξι εβδομάδες εκγύμνασης. Συμπεριλαμβανόταν ο προσδιορισμός της μέγιστης δύναμης, της σωματικής αντοχής, του σωματικού βάρους, του ποσοστού σωματικού λίπους, της περιφέρειας, της συχνότητας και της έντασης των πόνων της μέσης και των συμπτωμάτων της ακράτειας, καθώς και της γενικής κατάστασης των συμπτωμάτων, της διάθεσης, της ζωτικότητας, της ευστάθειας και του περιγράμματος του σώματος.Οι 12 συνεδρίες εκγύμνασης έγιναν δύο φορές σε εβδομαδιαία βάση με τις εξής παραμέτρους εκγύμνασης: διάρκεια/ διάστημα παλμού 4 s /4 s, 85 Hz, ορθογωνικοί παλμοί, πλάτος παλμών 350 μs. Μια συνεδρία εκγύμνασης 25 περίπου λεπτών με στατικές θέσεις ασκήσεων ακολούθησε μια περίοδο εξοικείωσης συνολικής διάρκειας 10-15 λεπτών. Η συνεδρία εκγύμνασης ολοκληρώθηκε με πεντάλεπτο πρόγραμμα χαλάρωσης (διάρκεια παλμού 1 s, διάστημα παλμού 1 s, 100 Hz, ορθογωνικοί παλμοί, πλάτος παλμού 150 μs).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 • Στο 82,3% μειώθηκαν οι πόνοι στη μέση, στο 29,9% δεν παρουσιάστηκε κανένα σύμπτωμα μετά. 40,3% διαμαρτυρήθηκαν για χρόνιο πόνο πριν και 9,3% μετά την ολοκλήρωση. Το 75,8% παρατήρησαν βελτίωση στην ακράτεια, και 33,3% δεν παρουσίασαν κανένα σύμπτωμα μετά. Ο αριθμός των ιατρικών παθήσεων ήταν αισθητά μειωμένος (περίπου 50%). Η μέγιστη δύναμη αυξήθηκε κατά 12,2%, ενώ η μυϊκή αντοχή 69,3%. Οι γυναίκες επωφελήθηκαν σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι οι άνδρες (13,6% έναντι 7,3%). 18 συμμετέχοντες διέκοψαν πρόωρα την εκγύμναση. Δεν εντοπίστηκαν αλλαγές στην ομάδα ελέγχου. Το σωματικό βάρος και ο BMI παρέμειναν σχεδόν ίδια. Το ποσοστό σωματικού λίπους μειώθηκε κατά 1,4% στην ομάδα εκγύμνασης, αυξήθηκε κατά 6,7% στην ομάδα ελέγχου. Τα άτομα νεότερης ηλικίας που συμμετείχαν στην εκγύμναση έχασαν περισσότερο βάρος από τα άτομα γηραιότερης ηλικίας. Μεταξύ των γυναικών στην εκγύμναση, οι περιφέρειες του σώματος μειώθηκαν σημαντικά στο στήθος (-0,7 cm), στους μηρούς (-0,4 cm), στη μέση (-1,4 cm) και στους γλουτούς (-1,1 cm). Μεταξύ των ανδρών, η μείωση παρατηρήθηκε στη μέση (-1,1 cm) με ταυτόχρονη ανάπτυξη στο άνω τμήμα του βραχίονα (+1,5 cm), το στήθος (+1,2 cm) και τους μηρούς (+0,3 cm). Η ομάδα ελέγχου δεν παρουσίασε καμία βελτίωση και παρουσίασε αύξηση στην περιφέρεια και τους μηρούς μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα.Βελτιώθηκε η αίσθηση του σώματος, με 83,0% να παρουσιάζουν λιγότερη ένταση, 89,1% μεγαλύτερη σταθερότητα και 83,8% υψηλότερες επιδόσεις. 86,8% παρατήρησαν θετικά αποτελέσματα στο περίγραμμα του σώματος. 90,0% των συμμετεχόντων αντιλήφθηκαν την εκγύμναση θετικά. Οι υψηλές εντάσεις έφεραν πιο σημαντικές βελτιώσεις για τους ασθενείς με συμπτώματα, αλλά αύξησαν την εμφάνιση των μυϊκών πόνων.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Η εκγύμναση ολόκληρου του σώματος με EMS αντιπροσωπεύει μία ικανοποιητική μέθοδο για τη μείωση εξαιρετικά κοινών συμπτωμάτων της μέσης και της ακράτειας. Οι αυξήσεις σε δύναμη αντιστοιχούν στην εμπειρία με συμβατική εκγύμναση δύναμης και σε μερικές περιπτώσεις είναι ακόμα μεγαλύτερες. Τα στοιχεία του περιγράμματος του σώματος και της διάθεσης προσελκύουν άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας. Έτσι, η EMS ολόκληρου του σώματος είναι μία αποτελεσματική μορφή εκγύμνασης που προσελκύει ένα ευρύ φάσμα στοχευμένων ομάδων.

(VATTER, J., Πανεπιστήμιο της Βηρυτού, 2003; δημοσίευση AVM Verlag, Μόναχο 2010)

Περισσότερες υπηρεσίες

Καταστήματα